

MOTOAMERICA CHAMPIONSHIP OF TEXAS

EVENT SCHEDULE AND SUPPLEMENTAL REGULATIONS

Friday

8:30 am **Track Inspection**

9:00 am - 9:40 am Moto3 Free Practice 1 (40 min) 9:55 am - 10:40 am MotoGP Free Practice 1 (45 min) 10:55 am - 11:35 am Moto2 Free Practice 1 (40 min)

EBC Brakes Superbike Class Qualifying Practice 1 (45 min) 11:50 am - 12:35 pm

1:15 pm - 1:55 pm Moto3 Free Practice 2 (40 min) MotoGP Free Practice 2 (45 min) 2:10 pm - 2:55 pm 3:10 pm - 3:50 pm Moto2 Free Practice 2 (40 min)

4:05 pm - 4:45 pm **EBC Brakes Superbike Class Qualifying Practice 2 (45 min)**

5:00 pm - 5:15 pm Superpole (15 min)

Saturday

7:30 am Track Inspection

8:00 am - 8:20 am EBC Brakes Superbike Class Free Practice 3 (20 min)

9:00 am - 9:40 am Moto3 Free Practice 3 (40 min) 9:55 am - 10:40 am MotoGP Free Practice 3 (45 min) 10:55 am - 11:35 am Moto2 Free Practice 3 (40 min) 11:00 am - 11:45 am **Dunlop Paddock Autograph Signing**

12:35 pm - 12:50 pm Moto3 Qualifying 1 (15 min) 1:00 pm - 1:15 pm Moto3 Qualifying 2 (15 min) 1:30 pm - 2:00 pm MotoGP Free Practice 4 (30 min) MotoGP Qualifying 1 (15 min) 2:10 pm - 2:25 pm 2:35 pm - 2:50 pm MotoGP Qualifying 2 (15 min) 3:05 pm - 3:20 pm Moto2 Qualifying 1 (15 min)

3:30 pm - 3:45 pm Moto2 Qualifying 2 (15 min)

3:55 pm- 4:05 pm EBC Brake Superbike Class Warm Up (10 min)

EBC Brakes Superbike Class Race 1 (15 laps) 4:30 pm

Sunday

7:30 am Track Inspection

8:00 am - 8:15 am EBC Brakes Superbike Class Warm Up (15 min)

8:40 am - 9:00 am Moto3 Warm Up (20 min) 9:10 am - 9:30 am Moto2 Warm Up (20 min) 9:40 am - 10:00 am MotoGP Warm Up (20 min) 11:00 am Moto3 Race (17 laps) 12:20 pm Moto2 Race (18 laps) 2:00 pm MotoGP Race (20 laps)

EBC Brakes Superbike Class Race 2 (15 laps) 3:30 pm

15 min start procedure

Move-In

Thursday, April 11

10:00 am

Registration

Thursday, April 11

8:00 am - 5:00 pm

Friday, April 12

8:00 am - 5:00 pm

Saturday, April 13

7:00 am - 5:00 pm

Sunday, April 14

7:00 am - 12:00 pm

Technical Inspection

Thursday, April 11

12:00 pm - 3:00 pm

Friday, April 12

8:00 am - 9:00 am

*No inspections after

9:00 am*

Mandatory Entrant & New Riders Meeting and PHOTOS

Thursday, April 11th

2:30 pm

Location: MotoAmerica Hospitality







MOTOAMERICA CHAMPIONSHIP OF TEXAS

EVENT SCHEDULE AND SUPPLEMENTAL REGULATIONS



Event and Circuit Information

MotoAmerica Championship of Texas for Motul EBC Brakes Superbike Class Class, competitors, April 12-

14, 2019 at Circuit of The Americas.

Rules and Regulations:

It is the entrant's responsibility to ensure all crew, riders, and guests comply with all MotoAmerica and AMA regulations, including the teams handbook located here: http://www.motoamericaregistration.com/competitor-info/



Officials

Race Director: Stuart Higgs FIMNA Safety Officer: Dan Argano Rider Representative: Thomas Stevens



Shipment pick up location: Building Y

Cost: None

Address: Event name/Team or Company

On-site recipient Name 12700 FM 812

Del Valle, TX 78617

Cell Phone Number of on-site recipients

Registration Location: Lot R Registration Deadline: March 20

Entries and rider licenses will not be processed at the track. All Riders must have a current valid 2019 AMA license.



Radio Frequency: 456.8125 MHz (12.5 KHz, CSQ

Squelch, Receive only)

Racing Radios: Tony 404-361-4840

Teams must have one crew member monitor this "listen only" channel during all on track events.*



VP Fuel: Use preorder form

Contact: www.motoamericaregistration.com/fuel

Hours: Thurs, 12:00 - 4:00 pm,

Fri/Sat 7:30 am - 4:00 pm, Sun 7:30 am - 2:00 pm No fuel cans can remain on track property, teams failing to

comply will be subject to a fine



Tech location: Tent near MA transporter in Paddock Competitors will not pass technical inspection if they

do not have a working Mylaps compatible

transponder, and radio. The transponder used to pass technical inspection must be the transponder used throughout the

weekend. Failing to notify MotoAmerica staff of a transponder change may result in loss of lap times while using the unapproved transponder*



Garages: none

Hot Pit Assignments: Released at entrant meeting Supply drop off procedure: 15 min deliveries during all

open delivery hours before 8am and after 6pm.

RV Parking: VERY LIMITED Contact

Ihollimon@motoamerica.com (no hookups)

All teams must supply water barrels or concrete to tie down awnings and structures, no stakes may be used to tie down structures. Teams will be liable to damage to the paddock from stakes or structures tied down inappropriately.



Disposal and Recycling: Back center of paddock. Participants are required to make use of disposal locations for all waste materials. All spills must be treated immediately, and track management must be

advised of all spills. All fuel containers, and tires must be removed from the facility. Teams found not complying with this policy may be fined



Golf Carts contact: KC Golf Cart Co 785-925-006 Circuit Rules: Operators must be over 18. Speed limit is 10mph.

Pit support vehicles must be parked within the teams paddock footprint or at the designated parking area and must display a 2019 MotoAmerica Pit vehicle pass.



Timing and Scoring Screens:

Network Name: MotoAmerica Hot Pits

Password: MA@COTA!!!

Coaxial Locations:

Do not distribute the log in information to fans or guests as increased users may cause the system to slow or stop functioning Teams must provide their own hardware to connect to the timing and scoring feed over coax or network cable



Vehicle Staging: Enter Kellam road stage on COTA BLVD beginning Tuesday Apr 9 at 6am.

Move in: Thursday April 11 10:00 am. Tune to teams

channel during move in Move out: 8pm April 15

Truck Wash: Anointed Auto Detail LLC 817-707-9057

Early@aadetails.com.







MOTOAMERICA CHAMPIONSHIP OF TEXAS

EVENT SCHEDULE AND SUPPLEMENTAL REGULATIONS

Track Familiarization: 3:00 pm-4:30 pm Apr 11 *NO SCOOTERS, only bicycle or pedestrian traffic is allowed*





